Optimer din tid på jobbet

På arbejdet skal der først og fremmest være plads til en ting, den ting er at arbejde. Den gode tone, den høje faglighed, de mange møder har ingen betydning, hvis jobbet ikke bliver færdiggjort. Alle virksomheder lever af at tjene penge, hvis ikke de tjener penge, så lever virksomheden ikke længe. Det må og skal være klart for alle led i en virksomhed. Derfor skal en god tone og en fredagsbar selvfølgelig aldrig komme i første række. Det effektive, sunde og stærke arbejde, som skaber vækst, skal altid ligge i absolut forreste række.

Lad problemerne ligge derhjemme

Arbejdsdagen fra 8 til 16 er så småt begyndt at blive ændret på flere danske virksomheder, nogle rykker på timerne, andre forkorter dem. For hvad er ideen i at blive på en arbejdsplads, hvis du er færdig med dit arbejde? Den er dårlig. Effektivt arbejde kan i nogle tilfælde løses ved at forkorte arbejdsdagen, så kun det effektive arbejde er tilbage. På den måde bliver der ikke tid til at snakke problemerne derhjemme eller i samfundet igennem med kollegerne – i hvert fald ikke den betalte arbejdstid. Det frigør desuden de ansatte til at lægge deres fokus 100 % på deres arbejdsopgaver.

Fiks de små problemer

Med til en kortere arbejdsdag eller blot en mere effektiv en hører også, at de små problemer skal holdes ude af arbejdstiden. De kontorartikler, du finder på kontor-papir.dk, skal der være tjek på, når kontoret kører på højtryk. Igen kan det optimeres ved at tænke i lidt mere utraditionelle arbejdstider. Få fyldt op med mapper, kuglepenne, og hvad der ellers mangler, efter arbejdstid. Det er nu, der er tid og plads til det. Selvfølgelig undgår du aldrig, at nogen mangler en blok eller noget andet, men du kan mindske, at det skal håndteres i den effektive arbejdstid.